Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
03 June 2023
Tipsa: 073-629 83 19

Vindskydd i Kvarntorp nedbränt, ännu en gång

Det nya vindskyddet fick bara stå på plats några dagar innan det gick samma öde till mötes som det förra. Foto: PrivatDet nya vindskyddet fick bara stå på plats några dagar innan det gick samma öde till mötes som det förra. Foto: Privat

Vid populära friluftsområdet vid Nordsjön i Kvarntorp satte kommunen nyligen upp ett vindskydd vid grillplatsen. Det fick dock bara stå några dagar innan det brändes ner. Även tidigare när det varit vindskydd på platsen har det bränts ner.

Matilda Hjelte är arbetsledare på parkavdelningen hos Kumla kommun. Hon fastslår att vindskyddet återigen förstörts och är bedrövad över detta. 

-. Det nya vindskyddet kom på plats för en vecka sen ungefär. Sen blev jag meddelad igår om att det bränts ner. Men enligt Kumla Skidförening har jag fått veta nu så var det nedbränt redan i lördags. Vi i kommunen var där och städade och gjorde fint i fredags, så det måste förstörts fredag kväll eller natten till lördag.

“Ledsen och förbannad”

Enligt Matilda kostade vindskyddet runt 50 000 kr. Det beställdes utifrån varefter kommunens egna snickare jobbat med att montera ihop det och olja in det. Senast det fanns ett vindskydd på platsen brändes det också ner. 

-. Det var ungefär ett och halvt år sedan. Det låg på samma plats, men var klart större och robustare än det vi hade nu, säger Matilda.

Så här såg det ut när vindskyddet nyss kommit på plats vid Nordsjön. Så här såg det ut när vindskyddet nyss kommit på plats vid Nordsjön.

Är ni säkra på att det eldats upp med flit?

-. Det känns väldigt uppenbart att det är ett sabotage. Inne i vindskyddet låg saker slängda dessutom som verkar ha tänts på. 

Hur känner du kring detta?

-. Man blir ledsen och förbannad och fundersam. Hur någon kan komma på tanken att förstöra på det här sättet, det förstår jag bara inte, avslutar Matilda Hjelte. Kommunen har polisanmält händelsen. Det rubriceras som skadegörelse.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2023-05-16 12:44
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Trädgårdsgatan 9B, 692 31 Kumla