Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
07 July 2022
Tipsa: 073-629 83 19

Villagatan avstängd, ska bli enkelriktad

En skylt vid Villagatan talar om det arbete som pågår närmsta månaden. Foto: Anders BjörkEn skylt vid Villagatan talar om det arbete som pågår närmsta månaden. Foto: Anders Björk

Villagatan i Kumla är avstängd vecka 24 till 27. Gatan ska bli enkelriktad och trottoaren ska breddas. - Det är för att få en säkrare skolväg, säger Tomas Sköld, arbetsledare på kommunens gatuenhet.

Det är inte hela Villagatan som är avstängd. 

Utan den del som löper mellan Skolvägen och Stenevägen. Det är vid denna del arbetet utförs som ska leda till en tryggare miljö för framförallt barn som går på skolan och förskolan vid platsen. 

- Det kommer att bli enkelriktad väg från Skolvägen söderut. Så det tillåts alltså inte att köras in från Stenevägen med bil framöver. Sen ska trottoaren bli mycket bredare att gå på och ny beläggning på gatan läggs också, säger Tomas Sköld.

Trottoaren i nuläget är ungefär en meter i bredd. Sköld påtalar att den blir runt två och en halv i bredd när det är klart. Och det enkelriktade gäller såklart inte cyklister som kommer från Stenevägen. 

- Arbetet utförs eftersom vi fått till oss av flera olika personer att det behöver göras en förändring på platsen. Det ska även bli en till avlastningsplats med ny grind för elever att gå in genom vid Södergatan.

Arbete kommer även att göras på skolgården till Fylsta skola och förskolan Duvan som ligger bredvid. Det som framförallt ska göras där är att asfaltera om.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2022-06-14 16:07
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.