04 Juni 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Tycker att Villagatan ska bli enkelriktad

Villagatan löper längs med Fylsta skola och Förskolan Duvan som ligger bredvid. Foto: Anders BjörkVillagatan löper längs med Fylsta skola och Förskolan Duvan som ligger bredvid. Foto: Anders Björk

Ett medborgarförslag har inkommit om att göra Villagatan enkelriktad och bredda trottoaren. Orsaken sägs vara att det är "kaos" när barn lämnas till Fylsta skola på morgonen.

Villagatan är en lång gata som löper från Västra Drottninggatan söderut över Nygatan, Skolvägen, Stenevägen och Algatan innan den slutar i höjd med Orkla Foods och gatan Västanliden.

"Fick nästan en chock"

Att hela gatan ska bli enkelriktad är dock inte tanken, utan den del som löper förbi Fylsta skola och Förskolan Duvan. Sträckan som är mellan Skolvägen och Stenevägen kan man säga.

- Det var totalt kaos där när jag åkte för att lämna barnbarnet till skolan på morgonen, och det kändes inte alls säkert med mycket bilar och cyklar på trång yta, säger Kumlabon Lars Melin som lämnat förslaget.

Lars har även hämtat barnbarnet efter skolan.

- Men då brukar det vara lugnt, alla kommer väl inte på samtidigt då. Jag fick nästan en chock av hur rörigt det var på morgonen, avslutar Lars Melin.

Personal säger inte emot

Förutom att Lars tycker att gatan kan bli enkelriktad anser han att det öppnar det för att bredda den tunna trottoaren och ha cykelbana där. Den personal på Fylsta skola som tillfrågas är inte emot förslaget.

- Det kan ju vara en bra idé ur säkerhetssynpunkt. Speciellt för alla barn, säger Albin Bolinder som är tillförordnad rektor på Fylsta och som vidtalat ett par kollegor som ska ha delat uppfattningen.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-10-15 14:36
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.