Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
02 June 2023
Tipsa: 073-629 83 19

Villabrand på Wallenstråles väg i Kumla

Närboende till villan larmade om branden kring klockan 15 på måndagen. Foto: Anders BjörkNärboende till villan larmade om branden kring klockan 15 på måndagen. Foto: Anders Björk

En kraftig villabrand utbröt på på Wallenstråles väg i centrala Kumla strax innan klockan 15 i går, måndag. Enligt uppgifter till Sydnärkenytt ska villan ha varit obebodd för tillfället.

Larmet från SOS Alarm inkom klockan 15:02 på måndagen

Det var flera närboende i området som ringde  in om branden. Villan som började brinna kraftigt står i ett tätbebyggt område av småhus. En av de som larmade var på platsen. 

–  Jag såg först rök och därefter även eld. Jag bor några hus bort och det är ingen som bor där nu vad jag vet. Det var en äldre man som bodde där senast, men han avled rätt nyligen och därefter ska huset stått tomt, säger vittnet.

Brandkår, polis och ambulans var på platsen snabbt. Det brann kraftigt på ena ovanvåningen av huset, inget alls dock på andra sidan. Inte heller nedre våningen såg ut att eldhärjats. 

Delar av huset var byggt av trä, andra delar av tegel. Brandens omfattning gör ändå att huset i det närmaste är totalförstört och kommer sannolikt rivas.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2023-02-27 15:21
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Trädgårdsgatan 9B, 692 31 Kumla