Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
28 July 2021
Tipsa: 073-094 57 58

​Villabrand natten till torsdag

En villa mellan Ekeby och Sköllersta, i Kumla kommun, ska ha börjat brinna natten till torsdagen. - Villan är helt övertänd, brandkåren finns på plats och jobbar med att begränsa branden, säger Joakim Blomberg hos Räddningsregion Bergslagen.

Larmet kom strax efter klockan 2. “Brand i villa”, stod att läsa.

Det visade sig vara en villa som ligger i utkanten av Kumla kommun, mellan Ekeby och Sköllersta. Vakthavande befäl för Räddningsregion Bergslagen, Joakim Blomberg, svarade när undertecknad ringde.

- Det är en fullt utvecklad brand som pågår, en villa som är helt övertänd. Styrkor från Byrsta och även Örebro finns på plats. De jobbar just nu med att begränsa branden, villan kommer att brinna ner, men det finns ingen spridningsrisk till andra byggnader, säger Joakim.

Det ska ha befunnit sig två personer i villan när branden började.

- Men de kunde båda ta sig ut på egen hand, ambulans är också på plats, avslutar Joakim Blomberg.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-07-15 2:58
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.