Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
28 September 2021
Tipsa: 073-629 83 19

Vill stänga infarten till Kumlahallen med bom

Det är här som Linda önskar att bommen sätts upp, för att få mindre trafik innanför. Foto: Anders BjörkDet är här som Linda önskar att bommen sätts upp, för att få mindre trafik innanför. Foto: Anders Björk

Kumlingen Linda Tillqvist anser att infarten till Kumlahallen, från Villagatan, bör stängas med en bom. Endast personal och handikappade ska kunna köra in där är hennes förslag.

Linda skriver att “hon har mailat om det här tidigare och tänker fortsätta tjata tills nånting görs”

Måste det skjutsas överallt?

Vad är det då hon anser bör ändras på?

Hon vill att infarten till Kumlahallen, från Villagatan sett, stängs igen med en bom som fanns förr. Parkeringen där bör enbart vara för personalen och handikappade, de borde kunna ha nån blipp för att ta sig in där är hennes förslag.

“All övrig trafik bör åka till parkeringen från Viagatan. I och med att dagens barn och ungdomar tycks ha tappat benen och måste ha skjuts överallt så är det bilar högt och lågt hela tiden. De kör som galningar och parkerar lika illa”

Vidare skriver Linda:

“Dessutom så ska ju gångare och cyklister ta sig fram där och det är med livet som insats, särskilt kvällstid i och med att belysningen är obefintlig. Det bor många småbarnsfamiljer i området och barnen cyklar och går till lekparken eller skogen vid hallen. Ser helst att ni gör något innan det händer en olycka”

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-09-13 14:54
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.