Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
28 September 2021
Tipsa: 073-629 83 19

Hoppas på sänkt fart på Stenevägen

En kumlabo tycker att Stenevägen är som Kumlas egen "Formel 1 gata". Han vill att Kumla kommun hittar åtgärder mot detta.

Mannen från Kumla har skrivit om saken till Kumla kommun. 

Han skriver att Stenevägen är en bred och rak gata vilket inbjuder till höga farter och snabb acceleration. Framförallt på kvällar och helger. Det skapar dels en hög ljudnivå och stor risk för olyckor. 

Avslutningsvis jämför skribenten med vägen på andra sidan tunneln, Kyrkogatan alltså. Han påtalar att där finns både trafikljus, rondeller och fartdämpande åtgärder som får ned hastighet. 

“Nånting behöver göras även på Stenevägen, det är dags att kommunen agerar i denna fråga”, avslutas skrivelsen. 

Vad skribenten inte skriver, som är värt att nämna, är att det finns trafikljus även längs Stenevägen. 

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-09-10 23:22
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.