Gå till innehåll
Kumla

Vill att vattentornet i Åbytorp blir konstverk

Publicerad: 24 April 2021 18:52

Gör vattentornet i Åbytorp till ett konstverk och ordna mer blommor i orten. Och varför är det inte alltid 30 km/h utanför Stene skola? Dessa frågor ställer ett par åbytorpare till Kumla kommun.

​Det handlar om två medborgarinitiativ och en synpunkt som kommit in den gångna veckan. Vi börjar med medborgarinitiativen. Båda är skrivna av Anders Friberg.

Det ena initiativet ställer sig frågan vad kommunens parkavdelning vill med Åbytorp för att göra orten mer inbjudande och välkomnande? Friberg tycker att den lilla backen, när man kommer från Kumlahållet, kan planteras med vårlökar.

Blomstrar Kumla i Åbytorp?

Och dessutom att parken mitt i centrum görs mer inbjudande med växter och blommor. En blomstrande kommun var det väl Kumla vill kalla sig avslutar Friberg.

Det andra initiativet handlar om att färgsätta vattentornet i Åbytorp.

Det gamla vattentornet är sedan länge taget ur bruk, det ståtar längs Sillagatan, som är lite av Åbytorps paradgata.

“En ansiktslyftning genom att ge en konstnär i uppdrag att färgsätta vattentornet med ett motiv. Varför inte låta Åbytorparna som bor, lever och i några fall verkar få rösta mellan tre framtagna alternativ?”, skriver Friberg.

“Borde vara 30 km/h jämt”

Sen var det som sagt en tredje grej med.

John Bertling undrar varför det “bara” är 30 km/h utanför Stene skola mellan klockan 6-18?

“Många behöver passera vägen även efter klockan 18 och inte minst barn. Då det inte finns något bättre ställe att ta sig över vägen och då det är mycket trafik och även tung trafik föreslår jag att det borde vara 30km/h jämt, som det är vid flera andra skolor”, skriver John Bertling.

Annons

kumla