24 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Vill att kurva ses över

En kvinna har mailat Kumla kommun om att de bör åtgärda en kurva där Västra Bangatan möter Vissbergavägen som hon anser är trafikfarlig. 

I mailet som kvinnan skickat står att läsa.

"När man som cyklist skall svänga in på Vissbergagatan från Västra Bangatan händer det alltför ofta att man får möte med bilister som kommer från Vissbergagatan och inte håller sig på höger sida i kurvan utan befinner sig alldeles för långt till vänster. 

 Det har bara varit tur att det hittills inte har skett någon kollision. Det är många som både cyklar och åker bil där, så någon från kommunen borde se över om det går att göra något åt kurvan som ser helt felplanerad ut.

Min dotter höll på att bli påkörd av en bilist som helt och hållet låg i vänster fil. Det var mycket obehagligt och väldigt nära en olycka. Hon har kontaktat er angående kurvan för några månader sedan. Det är viktigt att det åtgärdas"

Vill att sträck målas 

När vi ringer upp kvinnan, som vill vara anonym, säger hon följande.

- Min dotter har varit nära att bli påkörd flera gånger i just den kurvan. Bilister som kommer körande tar ofta kurvan för snävt då den är så tvär.

Vad tycker du man ska göra då?

- Jag tycker absolut att man borde måla dit streck som som visar var mitten går, då blir det lättare att hålla sig på rätt sida. Jag hoppas att de kollar på det alla fall, avslutar kvinnan.

Ärendet är skickat vidare till Samhällsbyggnadsförvaltningen.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-05-15 15:32
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.