Gå till innehåll
Kumla / Sport
En grupp män som sitter på gula läktare.

Totalt dök 21 personer upp till träffen i Kumlas islada under onsdagen. Foto: Anders Björk

Veteraner samlas igen för att stötta Kumla Hockey

Publicerad: 7 December 2023 12:03

På 1970-talet spelade de för Kumla Hockey tillsammans på dess utomhusrink. Nu ska de börja träffas igen och bland annat gå på klubbens matcher. Under onsdagen hölls första träffen på fem årtionden.

Klockan är 17:30 under onsdagen vid ishallen i Kumla. Den ena gamla hockeyliraren efter den andra kommer insläntrande i caféterian till den planerade träffen och snacket är igång nästan innan de hunnit hälsa på varann.

Åkte ofta till Pålsboda 

Vi tar det från början. Vilka är det som träffas och varför?

-Det är gamla spelare och ledare tillhörande Kumla Hockey från 70-talet. Vi har inte setts tillsammans på så många år, idag är första träffen vi kallat till och tanken är att det ska bli många fler, säger Per-Ragnar “Ragge” Nilsson. 

Totalt dyker det upp 21 personer. “Ragge” är initiativtagare till återträffen tillsammans med Bosse Andersson. “Ragge” och Bosse har träffats på stan då och då och länge pratat om att dra ihop gänget. Till slut blev det verklighet. 

En grupp äldre människor som sitter på gula läktare.

-Bosse ringde mig för en månad sen och sa, “Ragge, kan vi inte försöka på riktigt?”. Och då gjorde vi det. Man vet ju hur svårt det kan vara att lyckas med nåt sånt här, men vi har ju fått hit rätt många, säger Per-Ragnar Nilsson. 

Hur minns ni att det var att spela hockey på uterinken i Kumla?

-Man kan väl säga att allt blev mycket bättre 1974 när isen blev konstfrusen. Före det spelade vi på naturis och det var inte ofta isen var bra då, eller ens fanns. Ofta fick vi sitta och åka till Pålsboda för att träna och spela, säger Per-Ragnar Nilsson.

“Jag är imponerad”

Hur var det att spela i snöväder?

-I pauser fick vi ofta hjälpa till att skotta bort snö, så det blev inte alltid så mycket vila. 

På dagens schema står besök av klubbchefen i Kumla Hockey, Krister Ahlzén. Efter detta väntar en rundtur i hallen. Per-Ragnar Nilsson har bra koll på klubben trots det var länge sedan han slutade spela. Han var bland annat huvudtränare för A-laget under dess storhetstid på 90-talet. 

-Jag är imponerad av Kumla Hockey denna säsong. Nu ska vi försöka få igång det här gänget och gå på lite matcher framöver, avslutar Per-Ragnar “Ragge” Nilsson.

Kumla Hockey bildades 1963. Fram till 1988 spelade man på utomhusrink. A-laget leder Division 2 och har under fredagen derby borta mot IFK Hallsberg.

Annons

kumla