Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
28 September 2021
Tipsa: 073-629 83 19

Veronica Ulfgren uppåt hos S i Kumla

Veronica Ulfgren har fått nya förtroendeposter hos S i Kumla. Foto: SocialdemokraternaVeronica Ulfgren har fått nya förtroendeposter hos S i Kumla. Foto: Socialdemokraterna

Veronica Ulfgren, 45 år, stärker sin ställning hos Socialdemokraterna i Kumla. På söndagen beslöt arbetarkommunens medlemsmöte att hon ska bli vice ordförande i Nämnden för livslångt lärande, bli ordinarie i kommunstyrelsen samt politisk sekreterare för partiet.

Veronica Ulfgren är relativt ny i Kumlapolitiken men har uppenbarligen fått ett växande förtroende av sina partivänner. I  höstas blev hon tillfälligt ordförande för den socialdemokratiska arbetarekommunen efter Stefan Svensson, som flyttade från orten. Hon efterträdde då Svensson  även i styrelsen för kommunägda Kumla Fastigheter AB.

Veronica Ulfgren har suttit som ersättare i Nämnden för livslångt lärande men är nu utsedd av S att ta det stora klivet upp som vice ordförande i nämnden där moderaten Oskar Svärd är ordförande. Det är resultatet av en kedjereaktion:

Nyckelposition

Hon ersätter Thomas Andersson (S), som blivit ordförande i Samhällsbyggnadsnämnden - efter Andreas Brorsson, som blivit ny kommunstyrelseordförande efter Katarina Hansson.

Ulfgren ska även ingå som ordinarie ledamot i kommunstyrelsen, ansåg ett enigt medlemsmöte. Formellt är det kommunfullmäktige som beslutar om fyllnadsvalen på sitt möte den 27 september.

Dessutom är Veronica Ulfgren utsedd till partiets nya politiska sekreterare, en tjänst som finansieras internt av partiet. Hon kommer därmed ha en nyckelposition inför valet nästa år, (LLz)

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-08-30 18:12
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.