Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
28 October 2021
Tipsa: 073-629 83 19

Varför har Kumla tappat så i miljöranking?

Christoffer Stockman (C) har noterat att Kumla kommun tappat väldigt många placeringar i ranking om "bästa miljökommun". I en interpellation vänder han sig till kommunstyrelsens ordförande Andreas Brorsson (S) och frågar varför det är så och vad som görs för att vända trenden.

Centerpartiets Christoffer Stockman skriver i sin interpellation:

“Årligen genomförs rankingen ”Sveriges miljöbästa kommun” där samtliga kommuner i Sverige rankas utifrån ett antal kriterier inom klimat och miljöarbete. Från att ha varit topp 50 bland Sveriges kommuner år 2016, har Kumla årligen tappat och i den senaste rankingen så hamnar Kumla på placering 148 av Sveriges kommuner och plats nummer 4 i Örebro Län."

Stockman påtalar att han är bekymrad över raset.

“Bland annat tyder årets redovisade resultat på att Kumla saknar en god strategi för Agenda 2030 samt ett systematiskt arbete för klimatanpassning. Från Centerpartiets synvinkel är vi bekymrade över alltmer vikande resultat för Kumla i Sveriges miljöbästa kommun och ser att vi tappat en tidigare god position utifrån kommunens storlek." 

Stockman vill därför ha svar av Andreas Brorsson (S)

“Med anledning av ovanstående vill jag fråga kommunstyrelsens ordförande”.

1) Är kommunstyrelsens ordförande nöjd över resultatet där trenden är vikande år för år?  2) Vilka åtgärder avser kommunen vidta för att förbättra kommunens miljö och klimatarbete? 

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-10-12 11:46
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.