Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
20 June 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Klagomål mot att personal skriker på barnet

En vårdnadshavare till ett barn på Solgläntans förskola har kontaktat Kumla kommun om att personalen skriker för mycket på hennes barn. Hon är även besviken över att det inte berättades att barnet fått ett skrapmärke på armen en dag.

​Enligt kvinnan ska personal skrikit på hennes barn efter att barnet, och andra barn, kastat olika saker över ett staket. Pedagogerna ska då ha sagt att deras gräns var nådd. Samtidigt som de berättade detta för kvinnan höjde de rösten mot hennes barn, vilket gjorde kvinnan illa till mods.

Hon svarade att “barnen kanske vill testa gränser och att man inte bör bli så arg”.

Det är enligt kvinnan inte första gången som hon anser att det visats för dåligt humör. Hon skriver vidare att dialogen inte är bra och nämner som ett exempel att hennes barn en dag ramlat och skrapat upp armen.

Hon upptäckte först på kvällen att barnet hade ett plåster på armen.

Enligt kvinnan var det ingen pedagog som berättade vad som hade hänt och hon skriver att hade hon sett det direkt vid hämtning hade hon åkt till vårdcentralen. (ABj)

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-06-03 11:39
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.