29 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Nytt vårdboende döpt till Kungsparken

Inom kort kommer området kring Kungsgårdens vård- och omsorgsboende att förändras då byggnationen av nytt boende påbörjas. Kungsparken blir namnet på det nya vård- och omsorgsboendet som ska stå klart för inflytt under 2023.

Under maj månad kommer entreprenören OBK Sverige AB att påbörja rivningen av nuvarande fastighet.

- Det känns kul att vi nu ska komma igång med det nya vård- och omsorgsboendet. Ett första spadtag kommer inom kort men innan dess har socialnämnden nu fattat beslut om namnet på boendet, som blir Kungsparkens vård- och omsorgsboende. Det byggs på flera håll i vår kommun och snart kommer även detta bygge ta fart för våra äldre och sköra så de ska kunna få den vård, omsorg och trygghet som de behöver. Det känns fantastiskt, säger Annica Sjöqvist , socialnämndens ordförande i ett pressutskick.

Om Kungsparkens vård- och omsorgsboende

Kungsparkens vård- och omsorgsboende kommer att inrymma 14 enheter med sammanlagt 126 lägenheter. Det nya huset kommer, precis som nuvarande Kungsgården, att ägas av Länsgården som hyr ut boendet till Kumla kommun, som i sin tur hyr ut lägenheterna till hyresgäster med behov av vård och omsorg dygnets alla timmar.

Namnet Kungsparkens vård- och omsorgsboende kommer från det relativt okända namnet på parken nedanför som heter just Kungsparken.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-05-02 23:49
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.