Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
04 March 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Vann igen mot serieledande Västerås

Spelare tackar publiken efter tre nya poäng. Nu ligger Kumla bra till i kampen om kval till Allsvenskan. Foto: Niclas Noord.Spelare tackar publiken efter tre nya poäng. Nu ligger Kumla bra till i kampen om kval till Allsvenskan. Foto: Niclas Noord.

Kumlas damer besegrade återigen serieledaren Västerås under lördagen. Siffrorna skrevs till 6-5 och det var Kumlas femte raka vinst. Nu är man på kvalplats till Allsvenskan.

Västerås IBS kom till Kumla med sex raka segrar i bagaget. Kumla kom med fyra raka segrar så på pappret väntade en spännande och jämn match. 

Slagit dem både borta och hemma

Men Kumla visade något annat, iallafall till en början. Efter första perioden ledde Kumla med 3-0 och utökade ledningen till 4-0 i början av andra perioden. Västerås reducerade, men Kumla gjorde 5-1 på en snygg intränad frislagsvariant. 

 - Det anser jag blir matchavgörande även om det blir onödigt spännande i sista perioden, sade tränare Tobias Björk efteråt.

I tredje perioden utökade Kumla ledningen till 6-2 och blev lite bekväma. Västerås närmade sig genom att göra tre raka mål,  de sista målet kom med åtta sekunder kvar och blev slutresultatet. 

 - Vi är dock väldigt nöjda att slå serieledaren, att vi dessutom gör det både borta och hemma visar att vi har vad som krävs för att ta oss till allsvenskt kval. Nu njuter vi av segern innan vi tar oss an nästa uppgift, avslutar Tobias Björk. 

Frida Danielsson gjorde två mål, varsitt mål gjordes av Filippa Boström, Mimmi Karlsson, Celine Liljequist och Nathalie Persson. Kumla är nu trea i tabellen och innehar därmed kvalplats till Allsvenskan.

Nästa match är borta mot IFK Arboga IBK lördagen 22 februari kl 15:30. 

Kommentera artikeln
Publicerad: 2020-02-16 11:57
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.