31 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Hela Västra Bangatan får gång och cykelbana

Här ska det bli ny gång och cykelbana. Västra Bangatan löper från Stenevägen ända ner till järnvägsövergången. Foto: Anders BjörkHär ska det bli ny gång och cykelbana. Västra Bangatan löper från Stenevägen ända ner till järnvägsövergången. Foto: Anders Björk

Boende på den långa gatan Västra Bangatan har informerats om att kommunen till hösten ska bygga ny gång och cykelbana längs vägen. - Bra, då slipper man skotta utanför framöver då, säger en boende.

De boende informerades i veckan om planerna. Där står att Kumla kommun kommer att göra jobbet under hösten. Under 2019 byggde man gång/cykelväg vid den södra delen av Västra Bangatan, där det ej är hushåll.

Höga hastigheter på gatan

Den delen av gång/cykelbana hamnade på samma sida som järnvägen, som löper parallellt med Västra Bangatan. Men längs hushållen kommer gång/cykelbanan att hamna på andra sidan, alltså den där husen finns.

Denna lapp har delats ut.

- Västra Bangatan är en bred gata på sina ställen och vi vet att det är höga hastigheter på bilar som kör där, vi har själva varit där och mätt. Sen ingår gatan även i den cykelplan som finns för Kumla, säger gatuchef Jörgen Svensson.

Det kommer även att bytas belysning längs gatan och boende slipper framöver sköta underhållet utanför sina hus då en gata som har gång/cykelbana utanför övergår i kommunens underhåll. 

Gång/cykelbanan kommer bli 3,5 meter bred och kostnaden är ej helt klar.

- Vi har en summa över som man kan kalla för "cykelpeng", så den kommer absolut att räcka till, avslutar Jörgen Svensson.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-01-08 11:42
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.