Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
20 May 2022
Tipsa: 073-629 83 19

Vänsterpartiet i protest vid Pokerskogen i Kumla

George Bivall Höiseth, Maj-Britt Jonson och Mårten Franzson vid Pokerskogen. Foto: Anders BjörkGeorge Bivall Höiseth, Maj-Britt Jonson och Mårten Franzson vid Pokerskogen. Foto: Anders Björk

Vänsterpartiet i Kumla fortsätter att protestera mot att Willys ska bygga ny butik i Pokerskogen. Partiet fanns på plats vid skogen under onsdagen. - Än är inte första spadtaget taget, säger George Bivall Höiseth från partiet.

Vänsterpartiet fanns på plats vid skogen från klockan 15. De bjöd på korv och dricka till medborgare som närvarade. En man som gick förbi visade dock högljutt att han inte höll med partiet i frågan. 

Önskade fler infallsvinklar

“Det ska bli jättefint med en affär här och nej jag vill inte ha nån korv av er”, påtalade han och knallade vidare. En nyfiken kvinna var dock mer positivt inställd till initiativet. “Kan vi rädda skogen ännu?”, frågade hon sig.

"Där ska det ligga, kan ni tänka er?". Mårten Franzson pekar ut riktningen.

- Vi är på plats här idag för att visa vårt missnöje med att Kumla kommun vill att Willys etablerar sig på den här platsen. Eftersom vi inte finns med i några nämnder är det här vårt sätt att göra vår röst hörd om beslutet och första spadtaget är ju inte taget än, säger George Bivall Höiseth från Vänsterpartiet.

Bivall Höiseth hade önskat att fler parter var med kring beslutet.

- Vi hade hoppats att man hade bollat det här med flera parter innan för att få in olika infallsvinklar, bland annat ledningen för närliggande Skogstorpsskolan. Jag vet att rektorn från skolan, enligt hennes utsago, inte blivit tillfrågad alls.

“Tror inte det påverkar oss”

De som vill protestera via kommunens hemsida har dock inte lång tid på sig. 10 januari är sista datum för att göra sin röst hörd. När första spadtaget tas för bygget är oklart, men det är preliminärt sagt att Willys ska öppna sin butik, på 3 200 kvadratmeter, under 2023. 

Benny Moritz är sedan många år butikschef hos Lidl. Han säger sig trivas Benny Moritz är sedan många år butikschef hos Lidl. Han säger sig trivas "jättebra".

På andra sidan vägen från där Willys ska etablera butik ligger Lidl. Det är den enda livsmedelsbutik som finns i den kraftigt växande norra delen av Kumla. 

Benny Moritz har jobbat hos Lidl sedan 2003 och varit butikschef i många år i Hallsberg och nu i Kumla. 

- Vad jag tycker om att Willys ska bygga här? Det är väl spännande. Kul för Kumla att det kommer en till större livsmedelskedja som vill etablera sig, säger Benny.

Hur tror du att det påverkar er butik?

- Jag tror inte att det kommer påverka oss speciellt mycket. Vi har redan en stark kundbas som kommer fortsätta handla hos oss, avslutar Benny Moritz.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2022-01-05 17:52
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.