Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
28 September 2021
Tipsa: 073-629 83 19

Väggkonst på plats igen vid nybygge i Kumla

I dagarna har mosaikmålningen tagit plats igen på väggen. Foto: Anders BjörkI dagarna har mosaikmålningen tagit plats igen på väggen. Foto: Anders Björk

De mosaikmålningar som hängde på väggen och togs ner när det tidigare lägenhetshuset på Kyrkogatan revs 2019 har nu satts upp igen. Det är kumlingarna Walter Holmström och Folke Skoghäll som gjort de vackra konstverken.

När de gamla husen revs togs beslut att bevara målningarna. Detta beslutade köparen av kvarteret “Jägaren”,  Byggtema Örebro, i samråd med arkitekten. 

- De tyckte att målningarna är väl förknippade med Kumla, och de kommer sättas upp på ett av de nya husen, sade Beatrice Rimmi, planarkitekt hos Kumla kommun i en tidigare artikel. 

I veckan har Walter Holmströms målning satts upp och inom kort kommer även Folke Skoghälls att ta plats bredvid. “Se där, det där passade ju jättebra in”, säger en nyinflyttad senior under onsdagen när undertecknad är där för att ta bild. 

Seniorboendet Solrosgården såg sina första hyresgäster flytta in i våras. Seniorboendet Solrosgården såg sina första hyresgäster flytta in i våras.
Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-09-09 12:40
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.