Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
06 March 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Bjöd på utomhuskonserter i höstrusket

Duon ToY, Tony och Yngwie, stod för den musikaliska underhållningen under alla utomhuskonserter. Foto: Thomas BerglundDuon ToY, Tony och Yngwie, stod för den musikaliska underhållningen under alla utomhuskonserter. Foto: Thomas Berglund

Under oktober och november månad arrangerade Hyresgästföreningen i Kumla en rad utomhuskonserter i olika bostadsområden. I tisdags, 10 november, hölls den sista konserten för hösten, men frukta inte - de kommer förhoppningsvis tillbaka i vår och sommar.

Utomhuskonserterna som Hyresgästföreningen arrangerade var en idé man spann vidare på efter att ha sett Kumla Bostäder genomföra just utomhuskonserter under sommaren.

– Vi tänkte att det där är någonting vi kan fortsätta med under hösten. Det är många som inte kommer ut nu under pandemin, så det här var ett säkert sätt att kunna erbjuda lite underhållning, på avstånd, säger Thomas Berglund från Hyresgästföreningen.

Kom ut för dans

Sammanlagt blev det fem konserter med kumladuon ToY, som kort och gott består av musikanterna Tony och Yngwie. I anslutning till konserterna har Hyresgästföreningen haft ett pop-up tält i vilket man har bjudit på kaffe och fika.

– Vi hade lite otur med vädret två av gångerna, så då blev det ju inte så många som gick ut för att lyssna, men folk stod på balkongerna eller öppnade fönstren i stället, berättar Thomas.

Folk kom ut för att fika och dansa på sista konserten. Foto: Thomas Berglund Folk kom ut för att fika och dansa på sista konserten. Foto: Thomas Berglund

– Nu senast var vi i Prästgårdsskogen och då var det några som kom ut för att fika och dansa lite, det var kul att se! Jag skulle säga att många av de som lyssnat till konserterna har varit folk över 65 år, och det är ju också dom som haft det svårt att komma ut och göra något, med tanke på restriktionerna.

Ett välkommet inslag

Överlag är Hyresgästföreningen nöjd med arrangemanget och uppslutningen till det. De konstaterar att det har varit ett välkommet inslag i den gråa höstvardagen. Nu blickar man framåt och hoppas på fler utomhuskonserter nästa år.

– Vi har som mål att arrangera lite mindre konserter framåt våren 2021 och sen något större under sommaren. Det här är ett roligt och säkert sätt att kunna bjuda på lite underhållning under denna rådande pandemi. Folk behöver det, avslutar Thomas.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2020-11-12 14:41
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.