25 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Pedagogiska kumlingar prisades av kommun

Personal på Grön avdelning från Blå Huset ihop med representanter från Kumla kommun. Foto: Lena Crowley.Personal på Grön avdelning från Blå Huset ihop med representanter från Kumla kommun. Foto: Lena Crowley.

Pedagogerna på förskolan Blå huset, avdelning Grön och Niklas Törner, fritidspedagog på Hagaskolan, tilldelades kommunens pedagogiska pris för 2019.

Under måndag förmiddag åkte priskommittén för pedagogiska priset ut för att uppvakta vinnarna i kategorin förskola och pedagogisk verksamhet inför barn och kollegor i solen. Avdelning grön på Blå Huset var de utvalda.

Blå huset vinnare

Grön avdelnings arbetslag består av Jenny Lundblad, Annelie Karlsson, Kristina Samuelsson och Helene Johansson.

MOTIVERING:

Pedagogerna arbetar med projektinriktat arbetssätt där barnens lärande och delaktighet alltid står i centrum. Det är hög kvalitet på verksamheten och på det som barnen erbjuds att ta del av, både ute och inne.

Avdelning grön gör ofta utflykter till skogen eller lekparker där det finns ett fint samspel mellan barn och vuxna i leken och i byggprojekten. Pedagogerna är kreativa, produktiva och lyssnar in barnens önskemål.

De gör alltid det lilla extra för att barnen ska ha roligt, vilket bidrar till lust att lära på förskolan. Att sätta ord på det man gör med stort engagemang och stolthet gör att barnen blir delaktiga i en miljö som främjar leken, kreativiteten och det lustfyllda lärandet.

Niklas Törnér överraskades

På eftermiddagen delades Kumla kommuns pedagogiska pris ut i kategorin skolbarnomsorg och skola ut.

Vinnare av 2019 års pris för grundskolan är Niklas Törner, fritidspedagog vid Hagaskolan. Priskommittén kom till skolans sommaravslutning för att uppvakta pristagaren, som inte visste om besöket sedan innan.

Niklas Törner med sitt pris. Foto: Lena Crowley.

MOTIVERING: 

Det pedagogiska priset 2019 tilldelas Niklas för sitt stora engagemang för fritidshemmet både på Hagaskolan och i kommunen i stort.

Niklas har med kreativt nytänkande och entusiasm bland annat lyft rastverksamheten på Hagaskolan till nya höjder med mångsidiga aktiviteter och fått fler elever att känna sig sedda och delaktiga.

På fritids är Niklas en trygg vuxen som får eleverna att tro på sig själva och bidrar till deras lust att lära. Även resten av kommunen har fått ta del av Niklas engagemang då han under flera år gjort fritidshemmets dag till en fantastisk upplevelse genom sin roliga figur Nisse Berghagen.

Fakta om Kumla kommuns pedagogiska pris

Pedagogiska priset delas ut i två kategorier varje år; Skolbarnomsorg och skola samt Förskola och pedagogisk verksamhet. Priset består av 5 000 kronor per kategori som ska gå till kompetensutveckling för den enskilde pristagaren eller till alla personer i arbetslaget.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-06-11 0:19
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.