13 July 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Junioretta bjuder på simultanschack

Chans att se schackmästaren Jung Min Seo på lördag. Foto: Stevepb/Pixabay (CC)Chans att se schackmästaren Jung Min Seo på lördag. Foto: Stevepb/Pixabay (CC)

Lördag 16 november kommer den svenska juniorettan i schack, Jung Min Seo, till Kumla bibliotek för en simultanuppsvisning i det kluriga spelet. Från kl. 10:30 finns han på plats för att visa upp sina färdigheter.


Arrangerar dagen gör den nya schack-klubben Castillo Grande SS tillsammans med Hans Wallin. 30 platser finns öppna till simultanvisningen.

Schackmästaren Jung Min Seo. Foto: Kumla kommun

– Vi har inte så starka spelare i Kumla än. Men vi hoppas att det finns några i Örebro och Hallsberg med omnejd. Vi har budit in alla som vill ge Jung Min Seo en match, säger Hans Wallin i ett pressmeddelande.

Möter flera samtidigt

Simultanschack är när en spelare möter ett flertal motståndare samtidigt. Detta förekommer ofta som uppvisningar när till exempel stormästare ger allmänheten chans att köpa en plats vid ett sådant evenemang (källa: Wikipedia)

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-11-11 16:44
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.