Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
28 July 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Upp och ner för Kumlas turism i sommar

Kvarntorpshögen har varit ett populärt turistmål denna sommar.Kvarntorpshögen har varit ett populärt turistmål denna sommar.

Det har har varit upp och ner för turismen i Kumla den här sommaren. 48 procent fler har besökt konst på hög Det har varit gott om folk i hela Kvarntorps friluftsområde. Men för sko-industrimuseet har det varit ett besvärligt år.

I maj tappade Sko-industrimuseet 87 procent av besökarna jämfört med förra året. Även växthuset vid sjöparken har tappat mycket besökare. Gemensamt för dessa båda är att man normalt har en lite äldre målgrupp.

Bokbuss har lockat

– Däremot har vår yngre målgrupp, barnen, hittat ut till oss i sommar. Sommarhäng med bokbussen i Kumla stadspark, familjeallsång och upptäcktsfärd på Konst på Hög har varit mycket populära och välbesökta aktiviteter, säger Johanna Uddling på Kumla kommun i ett pressmeddelande.

De varma dagarna sökte sig många också ut för att bada.

– Både Hästhagsbrottet och Djupadalsbadets utomhusbad har varit välbesökta. Värmen i augusti gjorde exempelvis att Djupadalsbadet kunde räkna in en fördubbling av besökare mot förra året och de fick av säkerhetsskäl vissa dagar sätta ”lapp på luckan” för att kunna erbjuda en corona-säker badmiljö. Kumlas hotell och restauranger har dock haft en mycket besvärlig tid, avslutar Uddling. (HÖs)

Kommentera artikeln
Publicerad: 2020-10-08 14:21
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.