Gå till innehåll
Kumla

En av de sista kvällarna i ungdomsgården"Kulans" över 30-åriga historia hölls under onsdagen. Foto: Björn Ramström

Ungdomsgård slår igen efter över 30 år

Publicerad: 24 April 2019 21:57

Sedan 1984 har ungdomsgården Kulan haft öppet varje onsdag under skoltermin i Hällabrottet. Det är Betesdaförsamlingen på orten som sett till det kunnat vara öppet. Men nu ser man ut få slå igen, onsdag 8 maj blir sista kvällen.

I stort sett varje onsdag, när det varit skoltermin, har Kulan haft öppet mellan kl 18-21 för årskurs 1-6 i en källarlokal i Tallängens skola i Hällabrottet.

Premiären skedde 1984 och det var Viola Pettersson från Pingstkyrkan i Hällabrottet (Betesdaförsamlingen) som var initiativtagare.

Finns inte krafter längre

Hennes svärson Björn Ramström har funnits med sedan 1990.

- Ja du, jag har varit här de flesta onsdagar sedan dess, säger Björn.

Ledare som har varit med samlade för en fika.

Anledningen till att ungdomsgården nu inte fortsätter är att det inte finns krafter längre att hålla öppet som man kunnat gjort tidigare. Dessutom skaver det lite att man har blivit av med alltmer utrymme till skolan.

- Det har blivit svårare för oss att ordna aktiviteter då.

Ser ett litet ljus i tunneln

Enligt Björn brukar mellan 40-60 barn dyka upp varje onsdag.

Man har spelat spel, idrottat och umgåtts ihop. Onsdag 8 maj 2019 ser dock ut att bli Kulans sista öppetdag, men än ser Björn en strimma ljus i tunneln.

- Det känns vemodigt efter så många år. Men kanske vill några andra ta över och driva vidare, det var bland annat en förälder som frågade och visade intresse idag, verksamheten behövs verkligen, avslutar Björn Ramström.

Annons

kumla