25 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Ungdomar ordnar stor konferens i Kumla

Evelina Österberg, Emanuel Gustavsson och Olivia Johansson från Pingstkyrkan i Kumla ihop. Foto: Anders BjörkEvelina Österberg, Emanuel Gustavsson och Olivia Johansson från Pingstkyrkan i Kumla ihop. Foto: Anders Björk

Denna helg anordnar Pingstkyrkans ungdomar sin stora träff "WAKE UP" i Kumla. Ett par hundra ungdomar från stora delar av landet finns på plats för att delta från fredag till söndag.

18-åriga Olivia Johansson är en av de som lagt ner mest möda för att få till årets "WAKE UP", som är en kristen ungdomskonferens. Olivia har varit med i Pingstkyrkan i stort sett hela sitt liv, men hon döpte sig först 2014.

Gud fanns på plats

- I Svenska Kyrkan barndöper man, men i Pingstkyrkan har vi vuxendop för att man ska få bestämma själv när man vill följa Jesus och inte att föräldrarna bestämmer det åt en som barn, säger Olivia om beslutet.

"WAKE UP", som man även anordnade ifjol, har i år 150 anmälda ungdomar. Många av dem från närområdet, men det deltar även folk från exempelvis Stockholm, Göteborg och Dalarna. 

En ordentlig scen kan vara bra att ha.

- På kvällarna kommer det ännu fler när vi har öppna kvällsmöten, då är vi mellan 200 och 250 personer.

Hur har det fungerat än så länge då?

- Vi tycker det har funkat jättebra, visst det är mycket förberedelser, men vi tycker ju att det här är det roligaste som vi kan göra och vi har så roligt ihop, och vi upplever verkligen att gud är här och gör starka saker.

Årets tema är en tolkning utifrån bibelordet Genesis 1:27. WAKE UP beskrivs som "grymma möten, valbara seminarier, fika i caféet, roliga happenings, event, tid att skaffa nya vänner, gott käk och massa annat najs"

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-04-06 18:59
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.