Gå till innehåll
Kumla

En bild på en målad vägg. Förhoppningsvis blir den i Kvarnparken finare.

Ungdomar målar vägg med konstnärer

Publicerad: 17 November 2023 13:27

Under veckorna 45 och 46 deltar sju Kumlaungdomar i ett konstprojekt som arrangeras av Kumla Bostäder och Kumla kommuns kulturavdelning samt Ung Fritid. Tillsammans med konstnärerna Patrik Lindberg och Petter Nilsson deltar ungdomarna i skapandet av ett konstverk som kommer att pryda utsidan av miljörummet i Kvarnparken.

Detta fastslås via ett pressutskick från Kumla kommun.

- Målet med konstverket är att skapa en miljö som inspirerar både den ekologiska och sociala hållbarheten i området. Några av ungdomarna som deltar bor också i området, vilket ytterligare stärker projektets lokalanknytning, säger Liselott Lodén, chef boende- och HR-utveckling Kumla Bostäder.

Ungdomarna deltar i hela den kreativa processen, från skiss- och idéstadiet till ett färdigt konstverk. Hittills befinner sig projektet fortfarande i idéstadiet och bilderna visar därför inte det slutgiltiga konstverket.

- Genom att delta i varje fas av projektet främjas en stark känsla av delaktighet, där ungdomarna uppmuntras att känna ägarskap och engagemang. Detta skapar inte bara en känsla av ansvar och stolthet för det färdiga konstverket utan stimulerar även samarbete och konstnärlig utveckling bland de unga deltagarna. Förhoppningsvis kommer det väcka stor nyfikenhet för Kumlas medborgare som också ska kunna njuta av det nytillkomna konstverket, säger Gertrud Åstrand kulturchef i Kumla kommun.

Invigningen av konstverket kommer att äga rum söndagen den 3 december. 

Annons

kumla