Gå till innehåll
Kumla / Sport
Ett damlag i fotboll poserar på bild.

Spelare och ledare samlade efter matchen, som spelades inför välfyllda läktare, under lördag kväll.

Unga Kumlatjejer klara för högsta serien

Publicerad: 3 March 2024 14:20

IFK Kumlas damer är klara för högsta ligan i futsal. Detta efter att under lördagen i Kumlahallen besegrat Skoftebyn med 4-1. - Det känns riktigt bra, sade målvaktsgiganten Ida Skarda.

Efter vinst förra helgen med 1-0 i Motala så kunde IFK Kumla säkra platsen i RFL via ytterligare en seger mot Skoftebyn i Kumlahallen där lagen under lördagen gjorde upp med matchstart klockan 18. 

Ida, en vägg 

I paus ledde Kumla med 1-0 efter mål av Miranda Lindqvist. 

Andra halvlek blev till stor del ett långt tryck från Skoftebyn, att de inte fick in en kvittering berodde främst på Kumlas målvakt Ida Skarda som var fenomenal. 

Istället kunde Kumla kontra in 2-0 genom pigga Emilia Jägestedt Wistrand och även 3-0 kom kort därefter genom Elsa Nordin. Reduceringen till 3-1 kunde inte ens matchens främsta Ida Skarda göra något åt. 

När Skoftebyn i slutet tog ut målvakten i jakt på att komma ikapp satte Amanda Timonsson 4-1 och då var det klart. IFK Kumlas lag bestående av juniorer hade säkrat sin plats i RFL. 

Firade med Mello

-Det känns riktigt bra, vi kämpade hela matchen som ett lag, sade Ida Skarda efteråt.

-Vi har verkligen kämpat för det här, fyllde lagkapten Lia Törnström i. 

Två unga kvinnor som ger tummen upp i en gymnastiksal.

Ida Skarda och Lia Törnström ger tummen upp efter lagets historiska vinst under lördagen.

Hur skulle då detta firas? Genom att åka hem och tillsammans kolla på Melodifestivalen och film enades Ida och Lia om. De tillhör båda det flicklag som i många år varit väldigt duktiga för IFK Kumla. 

Tanken är de till säsongen ska bilda ett seniorlag i fotboll för IFK Kumla, som under rätt lång tid varit utan seniorlag för damer. 

Som ett av 16 lag kommer de även spela i högsta ligan RFL nästa säsong.

Annons

kumla