Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
02 June 2023
Tipsa: 073-629 83 19

Ung kumlabo frias från
misstankar om skadegörelse

En ung man friades för misstankar om skadegörelse av Örebro Tingsrätt. Foto: Axel FrisénEn ung man friades för misstankar om skadegörelse av Örebro Tingsrätt. Foto: Axel Frisén

För ett år sedan förstördes delar av ett hus vid Norrtorpssjön vid Kvarntorp. Skärmtak, golvplankor och möbler tillhörande Örebro-Kumla Jetracing club bröts loss, eldades upp eller kastades i sjön. Skador för nära 39 000 kronor uppkom vid tillfället.

Två unga män från Kumla fanns på platsen och eldade, och de misstänktes för skadegörelse. En av de unga männen åtalades också för skadegörelsen.
Men både i polisförhör och inför tingsrätten nekade den unge mannen till skadegörelsen. Han medgav att han var på platsen och eldade, men skadegörelsen måste ha ägt rum någon eller några dagar tidigare. Den unge mannen och hans kamrat hade bara eldat sådant som låg löst på platsen.
Tingsrätten friar nu den unge mannen från misstankarna. Det finns ingen som sett den unge mannen slå sönder något och det finns inget annat i utredningen som säger att han är gärningsman.
Det är inte uteslutet att det är någon annan som kan ha utfört skadegörelse, konstaterar tingsrätten och friar därmed den unge mannen från Kumla från misstankarna om brott.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2023-05-18 9:24
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Trädgårdsgatan 9B, 692 31 Kumla