Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
07 December 2021
Tipsa: 073-629 83 19

Tycker rondell borde bytas ut mot trafikljus

Kumlabon Josefine har mailat kommunen om den rondell som finns vid korsningen Kyrkogatan/Södra Kungsvägen. Hon tycker inte att den är tillräckligt säker och att trafikljus borde sättas upp istället.

Josefine skriver följande: 

“Jag blir fundersam varför man inte bättrar på vita sträcken på den sida där det är längst sträckat? Bilister stannar inte,  även om man stannar och går med cykeln eller kommer med barnvagn, jag har varit med om det många gånger. Den är livsfarlig som den är och det blir inte bättre för att vita sträcken är bortnötta och varit länge. Det behövs trafikljus eller liknande. Rondellen är för stor och bred och folk kör för fort där”

Tina Huhtala är trafikingenjör på Kumla kommun och har svarat.

“Gatuenheten har gjort en beställning av målning på just denna rondell och på andra platser. Med tanke att det blir vinter så hoppas jag att det blir målat innan det är alltför kallt för att målningsarbetet ska hinna torka. Att bilförare inte följer hastighetsbegränsningen på 40 km/h är polismyndighetens ansvar för att trafikregler efterlevs. Upplever ni att det körs för fort får ni ringa polisen så att dom kan göra fartkontroller. Att bygga om en rondell till korsning med trafikljus är inte aktuellt i dagens läge”.

Korsningen hade trafikljus på platsen för många år sedan, innan det istället byggdes en rondell där. Den rondell som finns än idag.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-11-19 16:06
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.