Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
20 June 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Två gripna efter våld och hot mot väktare

Strax innan midnatt, natten till lördagen, larmade två väktare polisen om att de blivit påhoppade i centrala Kumla. Polis tog sig till platsen och kunde gripa två män som nu är misstänkta för våld och hot mot tjänsteman.

​Polisen fick överfallslarmet från väktarna i centrum. De tog sig till platsen och kunde frihetsberöva två män, den ena i 25-års åldern och den andra kring 35. De är nu misstänkta för våld och hot mot tjänsteman.

Efter förhör beslutade en åklagare att de båda skulle vara fortsatt frihetsberövade och de är numer anhållna. Polisens presstalesperson Christina Hallin har ganska knapp info om händelsen.

- Larmet kom klockan 23:48, väktarnas överfallslarm. Två personer kunde gripas på platsen, men jag har ingen bakgrund till mer exakt vad som skett och varför.

Kan du säga nåt om varför de är fortsatt frihetsberövade?

- Det är ju åklagaren som tar det beslutet, och det kan finnas många olika anledningar till varför. En av de främsta anledningarna är att man vill få förundersökningen klar så snabbt som möjligt och då kan det underlätta om de är frihetsberövade, avslutar Christina Hallin.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-06-05 11:15
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.