Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
04 March 2021
Tipsa: 073-094 57 58

"Bygg en rondell eller modernisera trafikljusen"

Några bilister väntar på grönt ljus vid korsningen under fredagen. Foto: Anders BjörkNågra bilister väntar på grönt ljus vid korsningen under fredagen. Foto: Anders Björk

Kumlingen Susanne är trött på att bli stående i onödan vid trafikljusen vid korsningen Kyrkogatan/Köpmangatan. Därför har hon skrivit ett medborgarinitiativ om att korsningen bör moderniseras.

Korsningen vid Kyrkogatan och Köpmangatan är en av Kumlas mest trafikerade platser och har trafikljus åt fyra håll. Men de håller inte måttet. Det tycker i alla inte kumlingen Susanne som därför lämnat in ett medborgarinitiativ till Kumla kommun.

“Alternativt bygg en rondell”

Hon vill se en förändring.

“Som det är nu kan man bli stående vid rött ljus även om det inte finns någon annan trafikant i sikte. Det är dåligt för miljön med tomgångskörning och dags att modernisera alltså”, skriver Susanne.

Hon har ett par egna förslag på hur det kan bli bättre.

“Trafikljusen borde utrustas med sensorer så de slår om efter trafiken istället för i tidsintervaller. Alternativt bygga en rondell även där”.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-02-05 16:50
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.