Gå till innehåll
Kumla / Näringsliv
Tre män står framför Crekiska Grill & Bar som har blå- och vitrandiga markiser, uteservering och en skylt som annonserar hämtmat.

Lukas Mirza och Jakob Alan är franschisetagare i Kumla och Zeki Yalcin är VD för företaget. Foto: Anders Björk

Grekisk restaurangkedja har nu öppnat i Kumla

Publicerad: 11 July 2024 13:09

Under onsdagen hade Grekiska Grill & Bar premiär för sin verksamhet vid torget i Kumla. -Jag tror att Kumlaborna kommer älska oss, sade Zeki Yalcin, som är VD för kedjan.

Grekiska Grill & Bar är en kedja som i och med öppningen i Kumla har 33 restauranger runtom i landet. Sedan tidigare har man två restauranger i Örebro. Under onsdagskvällen smygöppnade man i Kumla och Sydnärkenytt var då där. 

De vände en tung start

-Vi har lite speciellt inbjudna gäster här ikväll, kombinerat med de som varit med och byggt om lokalen och sen har vi lottat ut lite platser till allmänheten via en tävling. Så vi ville fylla restaurangen för att testa personalen och köksmaskinerna och se att allt fungerar som det ska, säger Zeki Yalcin. 

Zeki Yalcin är VD för och driver företaget tillsammans med två bröder. Det var också Zeki och en av bröderna som för 30 år sedan startade första restaurangen i Södertälje. 

-Det var en vild chansning. Jag var student och min bror jobbade på Volvo på den tiden. Vi ville starta något där man kunde grilla året runt, men vi saknade erfarenhet, inte många trodde på oss och vi fick ingen bra start. 

Trots den tunga starten kämpade de på och efter ett tag fick de hjälp av en tredje broder, han hade erfarenhet av branschen sedan tidigare och det blev ett lyft med hans ankomst till Grekiska Kolgrillsbaren, som det då hette. 

“Är supernöjd med lokalen”

I Kumla kommer fyra personer jobba på heltid, plus timanställda. Franschisetagare för verksamheten blir Lukas Mirza och Jakob Alan. Den sistnämnde har erfarenhet av att jobbat i Kumla tidigare. Han drev Maestro, på andra sidan torget, fram till 1998. 

Varför har man då valt att öppna i Kumla?

-Vi har bra erfarenhet av mindre städer. För två månader sedan öppnade vi exempelvis i Piteå och det har gått jättebra. Likaså i Enköping, där vi öppnade för ett par år sedan, det har också gått jättebra, berättar Zeki Yalcin. 

När han såg annonsen för den lediga lokalen i Kumla var det dock en butikslokal och inte restauranglokal. Det innebar att namnet på nyttjanderätten behövde ändras, plus rejäl ombyggnad såklart. 

-Kumla Bostäder blev snabbt intresserade när jag hörde av mig. Det har varit en lång process att få allt klart, ungefär ett och ett halvt år. Men jag är supernöjd över hur det blev och jag tror att Kumlaborna kommer älska oss, avslutar Zeki Yalcin.

Lokalen på Köpmangatan har 38 platser invändigt och 36 utvändigt.

Annons

kumla