12 August 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Kumla IBK i serietopp

INNEBANDY: Kumlas herrar tog under tisdagen sin tredje raka seger i Division 1 när man besegrade Skövde med 5-4 efter övertid. Laget toppar nu tabellen. 

Kumlas herrar är alltjämt obesegrade även efter den tredje omgången där man för tredje matchen i rad vann med uddamålet. Precis som senast så avgjorde man matchen på övertid och bärgade två poäng.

"Älgen" Palm avgjorde

Det var annars Skövde som började bäst och ledde med 2-0 långt in i andra perioden. Kumla gnetade sig dock ikapp genom två mål av Erik Gyllberg och ett av Marcus Olsson.

13:09 in i slutperioden tog man även ledningen genom Edwin "Munken" Gustavsson. Det höll nästan hela vägen till tre poäng, men Skövde lyckades kvittera till 4-4 med 37 sekunder kvar.

Väl på övertiden avgjorde David "Älgen" Palm för Kumla.

Vinsten till trots så var "Munken" Gustavsson inte nöjd med insatsen.

- Skövde var helt klart bättre än oss de två första perioderna, vi kom inte alls upp i nivå. I sista perioden höjer vi oss lite, men vi är inte i närheten av den nivån vi kan spela på denna match, säger Edwin.

"Munken" Gustavsson het i år

"Munken" Gustavsson har, precis som laget, börjat säsongen starkt. Han har gjort mål i alla tre matcher (4 mål och 1 assist sammanlagt). Förra säsongen var han ingen stor poäng- eller målskytt.

- Det känns väldigt mycket bättre i år. Vi hade en bra försäsong med många bra träningsmatcher och kom in i säsongen med ett fint självförtroende. Och att spela i en kedja med Jakob Axelsson och Felix Frödin har också bidragit till att det har blivit fler poäng för egen del.

Rykten säger att det beror på att du övertagit Jimmy Karlssons tröja?

- Det stämmer att det måste ha något med tröjan att göra. Jimmy skulle inte ha gjort så många poäng genom åren om han hade haft min förra tröja, avslutar Edwin "Munken" Gustavsson.

Kumla har sju av nio poäng och möter närmast Arvika hemma på lördag kl 13.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-10-09 14:53
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.