15 July 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Kafe Till Salu drabbat av förstörelse igen

Två större rutor förstördes hos Kafe Till Salu. Det är tredje tilltaget som drabbat företaget på ett år. Foto: Anders BjörkTvå större rutor förstördes hos Kafe Till Salu. Det är tredje tilltaget som drabbat företaget på ett år. Foto: Anders Björk

För tredje gången på ett år har Kafe Till Salu drabbats av inbrott eller skadegörelse. Natten till torsdagen slogs två stora rutor sönder. - Det tar väldigt mycket på psyket, säger ägaren Natalie Olsson Karimi.

Natalie Olsson Karimi väcktes kl 1, natten till torsdagen, av att larmbolaget ringde och berättade att larmet gått från Kafé Till Salu. De berättade vidare att två fönster var sönderslagna, men det verkade inte som någon tagit sig in.

Osäker på om det bor folk i rivningshus

Natalie lämnade ändå sitt hem i Örebro och åkte till Kumla ihop med pojkvännen. De kollade runt i lokalen och kunde inte se några tecken på att något stulits eller att någon varit inne i caféet denna gång. 

Detta hus ska rivas framöver. 

Natalies pojkvän gick sen och kollade snett över gatan vid det rivningshus, som står vid backen ner mot Kumlasjön. Flera fönster var där krossade och hakar till fönster var borttagna, de fick båda känslan att det kan bo folk där på natten.

De vågade dock inte undersöka saken närmare utan ringde polisen och berättade om skadegörelsen på Kafe Till Salu och rivningshuset. Polisen hade inte tid komma dit, men tog emot anmälan om Kafe Till Salu.

Rivningshuset får dock fastighetsägaren, Kumla kommun, göra anmälan för. Natalie säger att hon ska kontakta kommunen senare under dagen och påtala att det är flera fönster som är sönderslagna och öppna.

Mörker utan gatlampor

Alldeles utanför Kafe Till Salu finns det två gatlampor som är sönder och ej fungerande sen en tid tillbaka, något som Natali har meddelat om.

Natalie jobbar på under torsdagen.

- Det var tre, fyra månader sen, men det har inte hänt något. När det blir mörkt på kvällen blir det verkligen jättemörkt här, berättar Natali.

Det var tredje gången på ett år som Kafe Till Salu drabbades av skadegörelse eller inbrott. Vid tillfället innan tog sig personer in i lokal och stal. Denna gång nöjde de sig med att ha sönder fönster.

"Obehagligt och tråkigt"

- Jag tror inte det var samma personer nu. Förra gången tog de sig in genom dörren och förstörde i lokalen och stal mat. Vi har ju inga kontanter här så det kunde de inte ta. Men den här gången ville de bara förstöra.

Natalie säger sig trivas väldigt bra med att driva Kafe Till Salu, som hon gjort i fyra år, men inbrotten och skadegörelsen som drabbat henne känns jobbigt.

- Det är obehagligt och tråkigt och som egen företagare blir det en stor kostnad. Jag trivs jättebra med kunder och allt, men det tar mycket på psyket när krafter går åt till såna här onödiga saker, avslutar Natalie Olsson Karimi.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-03-21 12:08
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.