03 Juni 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Man flydde efter krock
- tre förda till sjukhus

En mamma och hennes två barn färdades i denna bil. Alla fick föras till sjukhus med ambulans. Foto: Anders BjörkEn mamma och hennes två barn färdades i denna bil. Alla fick föras till sjukhus med ambulans. Foto: Anders Björk

Två bilar kolliderade med varann strax efter kl 19 nära rondellen vid området Norra Mos. I ena bilen satt två barn och en mamma som alla fick föras till sjukhus. i Den andra bilen satt en man som flydde från platsen.

Larmet om olyckan gick ut kl 19:06. Den ena bilen kom körande från "Örebrohållet" och den andra från "Kumlahållet". Ett par hundra meter väster om rondellen vid företagsområdet Norra Mos möttes de och krockade. 

Lämnade med två väskor

I den ena bilen, som hamnade i diket, färdades en mamma och två barn. De fick alla föras med ambulans till sjukhus. I den andra bilen satt en man som efter krocken lämnade platsen till fots med två väskor.

En kvinna som var ute och joggade mötte mannen.

- Det såg lite underligt ut och jag undrade var han kom ifrån. Han bar på två väskor och hade tatueringar och en keps och vinglade lite. Efteråt förstod jag att han varit med vid olyckan, säger kvinnan.

En man från denna bil avvek efteråt.

En misstänkt man kunde dock omhändertas efteråt.

- Vi har tagit en man som är kopplad till bilen och är misstänkt för att ha orsakat olyckan och en rad andra brott. Det var en hundpatrull som grep mannen, förklarar Linus Elf, yttre befäl för polisen på plats.

Ville inte vara kvar på olycksplats

Vad tror du orsakade olyckan?

- Jag ska inte sia för mycket än, men den röda bilen i diket har högst troligen fått väja och blivit påkörd vid olyckan.

Vet ni varför mannen avvek från platsen?

- Det är lite oklart, men han ville väl inte ge sig tillkänna och vara kvar på platsen, det är min initiala känsla. Men det återstår att se, vi ska hålla förhör med honom och får se vad vi får fram, avslutar Linus Elf.

Skadeläget för de som fick åka till sjukhus förefaller inte vara allvarligt. 

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-06-27 20:08
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.