03 Juni 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Trafikhjälp eller trafikfara?

Trafikdelaren finns placerad på Mossbanegatan vid korsningen till Gartzvägen. Foto: Anders BjörkTrafikdelaren finns placerad på Mossbanegatan vid korsningen till Gartzvägen. Foto: Anders Björk

En läsare har hört av sig och anser att den trafikdelare som finns på Mossbanegatan mer känns som en trafikfara än hjälp. Kommunens trafikingenjör Jörgen Svensson håller dock inte med om detta.

Trafikdelaren, kan även kallas trafikö, placerades på Mossbanegatan för ett drygt år sedan. Syftet är att den ska hjälpa fordon att hålla sig på rätt sida av vägen och även fungera med en hastighetsdämpande effekt.

"Höll på köra rakt in i den"

Men den bringar mer fara än trygghet. Detta anser alla fall en läsare.

- Plötsligt dök den bara upp mitt i vägen och jag höll på att köra rakt in i den då jag inte är van att det står något där. Som tur är lyckades jag väja i sista sekund, säger läsaren som vill vara anonym.

Enligt läsaren ska ett par till bekanta som bor i området vara negativt inställda till trafikdelaren och de tror att det bara är en tidsfråga innan det händer en olycka på grund av dess placering.

- Jag förstår vad dess syfte är, men det jag inte förstår är varför man ställer dit ett betongfundament mitt i vägen när det inte varit några problem innan, avslutar läsaren.

Rycker ut till försvar

Jörgen Svensson jobbar som trafikingenjör på Kumla kommun. Han hade inte börjat sin tjänst när trafikdelaren ställdes dit, men svarar på ifrågasättandet av dess placering.

- Den syns i god tid och det är desto farligare med höga hastigheter som den här hjälper till att dämpa, tyvärr behövs det. Den bidrar även till att man håller sig i rätt körfält och inte skär vid sväng för tidigt.

Så vad tycker ni, mest en trafikfara eller trafikhjälp?

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-05-28 12:08
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.