Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
07 July 2022
Tipsa: 073-629 83 19

Ny hyresgäst på gång till tidigare spelbutik

Lokalen, som ligger bredvid Kvarngården. har sedan konkursen ifjol inte haft någon verksamhet. Foto: Anders BjörkLokalen, som ligger bredvid Kvarngården. har sedan konkursen ifjol inte haft någon verksamhet. Foto: Anders Björk

Efter att Kumla Spelhörna lämnade lokalen på Skolvägen, ifjol under våren, har den stått tom. Mycket tyder dock på att det snart finns en ny hyresgäst där.

Kumla Spelhörna AB som var där senast försattes i konkurs i maj 2021. 

- Efter samtal med ägaren till verksamheten så anges minskad försäljning under en tid, framförallt under covid-19, som främsta orsaken. Det har blivit problem att betala fasta kostnader och då ansöktes om konkurs, uttalade sig då konkursförvaltare Clas Rosdahl.

Rosdahl påtalade i samband med detta att han även hoppades hitta någon som kunde ta över verksamheten, men det gick inte. Nu är dock en ny hyresgäst på väg in berättar Kumla Bostäder. 

Inget är dock klart än ska fastslås.

- Intresse finns för lokalen vilket är glädjande. Just nu pågår diskussioner med en eventuellt kommande hyresgäst om en etablering under våren, säger Stefan Ericsson på Kumla Bostäder.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2022-01-13 16:56
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.