25 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Kumla vände till seger hemma ånyo

Oliver Östergren satte matchavgörande målet i tredje perioden för Kumla som har bra flyt nu. Foto: Anders BjörkOliver Östergren satte matchavgörande målet i tredje perioden för Kumla som har bra flyt nu. Foto: Anders Björk

HOCKEY: Kumla Hockey tog tredje raka segern när man under söndagen besegrade Nyköping med 2-1 hemma. - Jag är jäkligt stolt över laget, sade Oliver Östergren som blev segerskytt.

Det rullar Kumlas väg nu. Man vinner jämna matcher och har skaffat sig en bra vana att vända underlägen till vinst. Att hamna i underläge är förvisso ingen bra vana, men vänder man på det så är det förlåtet.

Det var i powerplay det hände

Och det har Kumla gjort nu i tre raka hemmamatcher. Först mot Forshaga, sen mot Eskilstuna och nu mot Nyköping. För det var bortalaget som tog ledningen genom Johan Mörnsjö med första periodens enda mål.

Pontus Okerblad Westin kvitterade i powerplay för Kumla i andra perioden och när Kumla fick chansen i powerplay i tredje perioden så slog man till igen med vad som skulle bli segermålet till tre friska pinnar.

Oliver "Tjuren" Östergren slog in pucken på bortre stolpen.

- Det var ganska enkelt. Jag sökte mig till bortre stolpen och fick en fin crosspassning från Rasmus Sandgren. Det blev i stort sett öppet mål, det var en grym passning, fastslår Östergren.

"Tillräckligt bra för vinna serien"

Kumla har förlorat många jämna matcher tidigare. Nu vinner man dem.

- Jag tycker vi har spelat bra långa stunder säsongen, men det är först nu på slutet vi har fått med oss segrarna och det är väldigt skönt. Jag är jäkligt stolt över laget och den moral vi visar.

Ni kanske till och med kan snegla uppåt i tabellen?

- Ja men absolut. Vi vann ju mot dem som leder serien idag och för vår del känns det som att vi kan slå alla lag. Det gör också att vi är tillräckligt bra för att vinna serien, avslutar Oliver "Tjuren" Östergren.

I målet var Jonathan Frykholm mycket bra igen. Räddade 36 skott. Frykholm har helt klart steppat upp efter juluppehållet. Kumla är nu femma i tabellen och möter närmast sexan Köping på onsdag i en ny hemmamatch. 

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-01-12 20:15
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.