Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
25 March 2023
Tipsa: 073-629 83 19

Finalist i Melodifestivalen
spelar på Familjefesten

Theoz tävlar i Melodifestivalen med låten Theoz tävlar i Melodifestivalen med låten "Mer av dig." Lördagen 19 augusti spelar han i Kumla under Familjefesten. Pressfoto: Janne Danielsson, SVT

Artisten Theoz, finalist i årets upplaga av Melodifestivalen, stannar till för att spela i Kumla lördag 19 augusti, under den så kallade Familjefesten: ett evenemang som kommer äga rum på Kumla torg och i Kumla stadspark.

– Vi vet att många barn har Theoz som sin idol och är jätteglada över att vi lyckades boka upp honom till sommarens festligheter. Att han nu också har gått vidare till finalen i Melodifestivalen är ju riktigt kul!, säger Johanna Uddling, evenemangssamordnare på Kumla kommun, via ett pressmeddelande.

Show och parad

Familjefesten är alltså ett evenemang som kommer använda både torget och stadsparken som spelplats. Från scenen intill Kumlasjön blir det sång, musik och skojigheter med Mamma Mu och Kråkan, samt Pettson och Findus. Följer gör även en magishow med Daniel Kane och Annika Herlitz kommer stämma upp i sång för en Disney-show. 

För att locka med sig besökarna anordnar man även en färgglad och svängig parad genom stan - från Kumla torg, ner till scenområdet. Den nya delen av stadsparken kommer man, liksom under 2022:s Kumlakalas, att fylla med en mängd roliga aktiviteter av olika slag, tillsammans med ett gäng foodtrucks och andra ting.

Roligt hela sommaren

Familjefesten utgör avslutet för ”Sommar i Kumla”, som mellan juni fram till augusti månad kommer att erbjuda kostnadsfria aktiviteter för alla åldrar på flertalet platser runt om i stan. 

Tanken är att skapa ett Sommartorg med stora sällskapsspel, en scen för mindre uppträdanden och ytor för spontanlek. I Sommarparken, belägen i Kumla stadspark, utlovar man massor av roliga händelser under hela sommaren och vid två tillfällen arrangerar Kumla Promotion ”Sommarkväll i Kumla”, det som tidigare var Kumlasjönt, med allsång och dans till liveband och kända artister. 

– Jag ser verkligen fram emot den här sommaren och allt roligt vi kommer att kunna erbjuda för såväl invånare som mer tillfälliga besökare till Kumla. Och att alla aktiviteter är gratis möjliggör en härlig sommarupplevelse för våra barn och unga vilket känns riktigt bra. Men först håller vi tummarna för Theoz på lördag. Tänk vad häftigt om vi fick hit en Melodifestvialvinnare i sommar,  avslutar Johanna pressmeddelandet.

17-åriga Theoz, känd som influencer, artist och skådespelare, tävlar i Melodifestivalens final under lördagen 11 mars med låten ”Mer av dig.” (SWa)

Kommentera artikeln
Publicerad: 2023-03-10 21:59
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Trädgårdsgatan 9B, 692 31 Kumla