24 September 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Kommunen vill se ett driv från Kumla TK

Rivningen av tennisbanorna inleds med stor sannolikhet nästa vecka. Padelbanor ska ersätta. Foto: Anders BjörkRivningen av tennisbanorna inleds med stor sannolikhet nästa vecka. Padelbanor ska ersätta. Foto: Anders Björk

- Det bästa hade varit om platsen varit någon annanstans i Stadsparken, säger Peter Sahlén från PD Padel om uppgörelsen med Kumla kommun där tennisbanorna inom kort rivs för att bygga padel.

Daniel Karlsson och Peter Sahlén är herrarna bakom PD Padel som ska driva padelanläggningen nedanför Djupdalsbadet, där tennisbanorna ännu finns. Peter är från Odensbacken och bor nu i Fjugesta. Daniel är från Örebro, men numer kumling.

- Det är vår första anläggning som vi ska driva ihop. Daniel spelar en hel del padel själv och vi hade pratat om att göra nåt ihop och kontaktade då Kumla kommun om en plats, och det föll väl ut, säger Peter Sahlén.

Går inte spara en tennisbana

Paret ska ha frågat om det fanns en plats någonstans i Stadsparken (flera säger även Sjöparken) för padel, och den plats som förordades från kommunhåll var då där de tre tennisbanorna ligger. Så man kom överens om ett arrende för marken där.

- Vi frågade faktiskt om det inte fanns någon annan plats i Stadsparken, men fick svar om att det är den ytan som var öppen att arrendera ut. Vi vill inte ha något bråk med Kumla Tennisklubb och tycker att Kumla är en stad som är tillräckligt stor för att ha både utebanor för padel och tennis. Det bästa hade varit om platsen varit någon annanstans i Stadsparken, säger Peter.

I vårt kommentarsfält efter förra artikeln tyckte många att man i alla fall borde kunna spara en tennisbana. Detta blir dock svårt att genomföra.

- Vi läste artikeln och tanken slog oss att göra så, det var något vi diskuterade till en början. Men det visade sig att det går tyvärr inte att spara en bana rent marktekniskt sett till hur det ska byggas, avslutar Peter Sahlèn.

Rivandet av tennisbanorna lär bli av inom kort. Peter Sahlén fastslår att det bara återstår några detaljer och att man siktar på att börja sitt byggande nästa vecka och att det därefter ska vara klart inom fyra till fem veckor.

Ingen röstning i nämnd om frågan

Stefan Svensson (S) är ordförande i Kultur och Fritidsnämnden hos Kumla kommun. Han förklarar att tennisbanornas svaga besöksantal varit uppe som diskussion i nämnden, det var dock ingen röstning i nämnden om att padelbanor skulle ersätta tennisbanorna.

- Ifjol betalade vi ut 20 000 kr för skötsel av banorna och året innan 80 000 kr. Vi har ett ansvar att tillgodose att medel används på rätt sätt och det har varit väldigt dåligt med spel vid tennisbanorna en tid och Kumla Tennisklubb har avsagt sig skötseln.

Stefan håller med om att platsen tennisbanorna ligger på är långtifrån optimal för sporten. Men varför lades banorna där från första början?

- Man tyckte nog att det var en bra plats då, men det är lätt att vara efterklok.

“Vill se ett driv från Kumla Tennisklubb”

Det finns ingen plan för nya utebanor i tennis i nuläget, om så skulle bli fallet önskar Stefan ett driv om detta från Kumla Tennisklubb.

- Det beror på, jag vill se ett engagemang och driv från Kumla Tennisklubb om detta i så fall. I skateboardföreningen i Kumla som exempel har det visat sig finnas ett driv som nu gör att vi hjälpt dem att rusta upp i Kumlaby.

För övrigt kommer Stefan Svensson inom kort att dra sig tillbaka från sin ordföranderoll i Kultur och Fritidsnämnden.

- Ja det stämmer, från nästa vecka blir det så. Jag vill prioritera om tiden lite, det är svårt att få ihop privatliv och jobb. Men jag kommer att vara kvar i partiet och i kommunfullmäktige, avslutar Stefan Svensson.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-06-03 11:35
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.