Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
18 January 2022
Tipsa: 073-629 83 19

Cecilia gör comeback i Kumla tennisklubb

Cecilia Verhaalen gillar att kombinera teori och praktik. Foto: Örebro universitetCecilia Verhaalen gillar att kombinera teori och praktik. Foto: Örebro universitet

Cecilia Verhaalen, 27, började spela tennis som 10-åring i Kumla och fortsatte spela aktivt i Örebro. Nu återvänder hon till Kumla tennisklubb som huvudtränare.

- I Cecilia får klubben en hemvändare, vilket är ett gott betyg. Hon har många års tennis- och tränarkompetens vilket gör att vi säkerställer arbetet med att fortsatt utveckla barn- och ungdomssidan, säger Anders Friberg, ordförande i Kumla TK.

Cecilia Verhaalen berättar att hon fastnade för tennisen direkt, gick ett par utbildningar med klubben och utvecklades både som spelare och tränare.

- När jag var 14 år fanns det inga tjejer i samma ålder eller nivå vilket innebar en flytt till Lillån tennisklubb. Där spelade jag själv aktivt under nio år och höll i en del grupper. 

Idrottslärare på Via

Hon la racketen på hyllan under några år för jobb och plugg men numera arbetar hon som idrotts- och matematiklärare på Vialundsskolan i Kumla och blev sugen på att att börja spela igen -  och att träna andra.

- Det är kul att komma tillbaka till den miljön jag själv växte upp i och att se ungdomar ta del av samma typ av gemenskap jag själv gjorde, berättar Cecilia Verhaalen. Det är något man tar med sig och värdesätter i vuxen ålder. Det ska bli kul att få ta del av verksamheten igen och förhoppningsvis fortsätta utveckla klubben vidare! 

Anders Friberg tycker att klubben nu tillsammans med övriga tränare, Nikky och Joline, står bra rustad inför vårsäsongen som börjar vecka två. Den som är intresserad av att provträna kan skicka ett mail till: mialinn77@hotmail.com

- Är du vuxen erbjuder vi gruppträning om intresse finns. Givetvis kan du också boka strötider via kommunen eller abonnemang via klubben. (LLz)

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-12-28 20:03
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.