03 Juni 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Tävlades med jetski i Parksjön

 Frida Persson kom från Gävle och blev blev fyra i sittmaskinklassen. Foto: Margaretha Hagenfeldt Frida Persson kom från Gävle och blev blev fyra i sittmaskinklassen. Foto: Margaretha Hagenfeldt

För första gången någonsin tävlades det med jetski i Parksjön under lördagen. Arrangerade Kumla Aquabike Klubb var nöjda med utfallet och vill ordna fler tävlingar i Parksjön framöver.

Aquabike-sporten gjorde intåg i sjön med disciplinen Aquacross i samband med premiären för Skara Sommarland Cup. Vädret var bra, till kvällen öste regnet ner, men så dags var aktiviteten i Parksjön avgjord.

Dessa norrmän vinner det mesta

Efter nästan en månads framgångsrikt tävlande ute i Europa kom syskonparet Drange från Bergen i Norge samt Orustförarna Samuel Johansson och Edvin Samuelsson till start i Kumla.

Och där är de iväg! Trots Parksjöns lilla yta ska den ha passat perfekt för tävlingen.

Storebror Dag-Martin Drange var favorit i GP3 klassen men hårt motstånd skulle komma från Eric Jacobsson, tävlandes för Kumla Aquabike Club . Dag-Martin satte snabbaste tid i tidskvalet,  Eric hade motorproblem och hamnade längre ned i finalstegen.

Vinnaren Dag-Martin Drange flankeras av Albin Oscarsson och Eric Jacobsson, båda från Kumla Aquabike Klubb

Men hemmaföraren Eric var omutbar i duellerna mot förarna han mötte i finalstegen, en efter en slogs ut av Eric som till sist ställdes mot Dag-Martin som lugnt kunde vänta ut sin motståndare.

I första mötet mot Dag-Martin såg det ut som att Eric skulle ta segern, men i sista svängen blev det ett litet kast som Drange utnyttjade och vann. Bäst av tre finalåk gällde och när orken tröt för Eric kunde Drange vinna även nästa duell och blev därmed totalsegrare i klassen.

Hemmaföraren Albin Oscarsson kom trea.

Vill komma tillbaka nästa år

Bland sittmaskinerna var det VM-meriterade klubbkompisarna från Orust Jetski Klubb som dominerade. Samuel Johansson vann knappt före Edvin Samuelsson.

Eric Jacobsson från Kumla Aquabike Klubb

Sittmaskinerna gav rejäla vattenkaskader vilket uppskattades av den yngre publiken.

Tävlingarna genomfördes med många åskådare och till nästa år hoppas Kumla Aquabike Klubb att få återvända till Parksjön som ska vara en perfekt arena för denna typ av tävlingar.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-05-26 13:21
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.