13 July 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Kumla-Pierre med och tog Sverige till EM

Pierre Bengtsson, fostrad i IFK Kumla, har tagit sig tillbaka till blågult och en ordinarie tröja. Foto: Privat.Pierre Bengtsson, fostrad i IFK Kumla, har tagit sig tillbaka till blågult och en ordinarie tröja. Foto: Privat.

FOTBOLL: Kumlingen Pierre Bengtsson spelade återigen hela matchen när Sverige besegrade Rumänien med 2-0 på bortaplan i EM-kvalet. Ett resultat som betyder att Sverige är klart för EM.

Pierre Bengtsson har tagit sig tillbaka till landslaget och gjort det med den äran. Kumlasonen petades inför EM 2016, trots att han varit med i hela kvalspelet innan. Därefter dröjde det till i höst innan han kom tillbaka.

Pålitlige Pierre

Men när förbundskapten Janne Anderssons ordinarie val på vänsterbacken Ludwig Augustinsson skadade sig gavs Pierre chansen och han har nu spelat varje minut i de fem senaste EM-kval matcherna.

Foto: Fotbollskanalen.se

Pierre fanns även med ikväll när Sverige besegrade Rumänien med 2-0 i Bukarest. En seger man grundlade efter en strålande första halvlek där också båda målen kom genom Marcus Berg och Robin Quaison. 

Pierre var som vanligt väldigt stabil. Värderade situationer väl och tog nästan alltid rätt beslut. Pålitlig är ett sammanfattade ord som passar bra!

Nu hoppas han få vara kvar till EM.

- Jag tycker att jag gjort det såpass bra att även när Ludwig är tillbaka så ser jag ser mig själv som startspelare i blågult nu. Jag hoppas att lagledningen håller med om det, säger Pierre i en större intervju i Sydnärkenytts Novembernummer.

Hyllad av förbundskapten

Tidningen kommer ut i helgen, vissa av er har säkert redan fått den. Pierre berättar där om sin resa som startade i IFK Kumla och som tagit honom till många år som utlandsproffs, numer spelar han i danska FC Köpenhamn.

- Det är en väldigt mysig stad med många gamla byggnader. Den är tajt också så det går att cykla var man än ska. Sen är danskar mer avslappnade till sättet än svenskar, kanske bor jag kvar här efter karriären, säger Pierre.

Förbundskapten Janne Andersson hyllar kumlingen.

- Det är en av de positioner i landslaget vi haft tuffast konkurrens på. Men vi har haft koll på Pierre och nu när han fått chansen har han gjort det jättebra, det har varit fantastiskt roligt att se.

Helt klart är alltså att det blir en EM-sommar med Sverige 2020. Nu håller vi tummarna för att Pierre Bengtsson finns med hela vägen och inte petas i sista stund igen. Sett till hans senaste insatser i blågult är det dock inte troligt.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-11-15 23:20
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.