15 August 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Svag utredning friar Kumlaintern

Tingsrätten underkänner den utredning som åklagaren la fram vid domstolen när det gällde att en intern på Kumla misshandlat en medfånge.

Det handlar om en händelse den 18 september 2018 inne på Kumlaanstalten. Enligt åklagaren misshandlade en intern en annan genom att slå upprepade slag i huvudet på denne med ett föremål, eventuellt en nyckel.

Film en del av bevisning

Åklagaren lutar sig mot vad den misshandlade berättat och mot den övervakningsfilm som visar hur de både männen går in i ett rum och hur de kommer ut då den ene internen blöder i huvudet.

Den åtalade nekar till brott och säger att han blev angripen inne i rummet och för att skydda sig kastade han den attackerande mot ett skåp. Det var där den attackerande fick sina skador.

Fler vittnen borde hörts

Enligt tingsrätten finns det flera brister i utredningen.

1) Det fanns flera vittnen, man borde ha gjort ett försök att höra dessa även om de normalt sett inte är så pratglada.

2) Polis och åklagare borde ha undersökt den nyckel som man påstår slogs i huvudet på den skadade. Det hade kunnat bringa klarhet i om nyckeln användes vid misshandeln.

3) På övervakningsfilmen ser man hur den åtalade torkar av sig på en trasa och slänger in den i ett rum. Om trasan undersökts hade den kunnat ge svar på om det fanns blod från den misshandlade.

Detta sammantaget gör att tingsrätten menar att utredningen är för bristfällig. Därmed frias den misstänkte internen från misstankarna om misshandel.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-12-27 22:56
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.