31 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Succé när banken sponsrade matlådor

Sponsrade matlådor gick åt snabbt. Foto: Henrik ÖstenssonSponsrade matlådor gick åt snabbt. Foto: Henrik Östensson

– Jag äter ju lunch ute i Kumla och märker ju att det de senaste dagarna tunnat ur rejält med kunder. Vi beslutade snabbt att vi skulle gå in och sponsra 50 matlådor på den restaurang som ligger närmast oss här. Vi vill visa kunder att man måste fortsätta med något slags normalitet mitt i allt det här, sa Mikael Johnsson på Handelsbanken.

Atilla Dagdelen på Fresh Food med Helena Brenkle och Mikael Johnsson. Foto: Henrik Östensson

På restaurangen Fresh food berättar Atilla Dagdelen att sponsringen slog väl ut.

– Vi var helt oförberedda hur fort det gick. Det blev kö långt ut på gatan. På några minuter var de 50 gratis salladslådorna ute. Och vi har lite fler kunder här inne nu än vi haft de senaste dagarna, säger Atilla.

Men han är ändå bekymrad.

– På bara några dagar har vi tappat kanske 30-40 procent. Det gäller nog de flesta här i Kumla. Det går inte ens på kort sikt i vår bransch. Vi klarar oss kanske någon månad. Det vi kommer bli tvungna till om det här fortsätter är att dra ner personalen och minska öppettiderna

– Vi behöver skapa en normalitet, en vardag som gör att att våra lokala företag faktiskt fungerar. Vi måste handla, äta, låta livet fungera trots det läge vi har nu. Som lokal bank kan vi ta sådana här beslut. Vi ansåg det viktig att göra något, föregå med gott exempel. Matlådor är ju bra. Dem kan man ju köpa snabbt och sedan ta med sig och äta, sa Mikael Johnsson. 

Han utesluter inte liknande riktade insatser på flera företag.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-03-20 11:04
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.