Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
28 October 2021
Tipsa: 073-629 83 19

Sturepalatset till salu, Kraxkompaniet oroliga

Sturepalatset är en nöjeslokal för revy, teater, dans och konserter. Foto: Anders BjörkSturepalatset är en nöjeslokal för revy, teater, dans och konserter. Foto: Anders Björk

Sturepalatset i Kumla lades nyligen ut till försäljning. Priset ligger på drygt tre miljoner. Det är Studiefrämjandet Örebro/Värmland som äger byggnaden i nuläget.

Den annons som ligger uppe har utgångspriset 2 995 000 kr. 

“Fin kontorsfastighet i centrala Kumla med fem kontor, storkök, två badrum, stor teaterscen, omklädningsrum, teknikrum samt utrymme för bar. I fastigheten finns även en hiss”, står att läsa i annonsen.

Hoppas det kan fortsätta vara ett kulturhus

Studiefrämjandet köpte byggnaden 2013. Man gjorde därefter investeringar på 2,5 miljoner kr. Revymakarna Kraxkompaniet har varit med och hyrt in sig under hela tiden och är den grupp som är främst förknippad med Sturepalatset. 

De uttrycker oro kring framtiden. 

- Försäljningen påverkar oss i allra högsta grad, inte alls kul, påtalar de.

Sturepalatset ligger på Stationsgatan, mitt emot resecentrum i Kumla. Sturepalatset ligger på Stationsgatan, mitt emot resecentrum i Kumla.

När byggnaden köptes fanns Studiefrämjandet Södra Närke. Men Södra Närke uppgick med tiden i Studiefrämjandet Örebro/Värmland. Verksamhetschefen heter Krister Lergård och finns i Karlstad. Han svarar varför byggnaden säljs. 

- Dels ekonomiska skäl, vi behöver se om vår ekonomi. Dessutom har Folkbildningsrådet en klasul om att vi inte ska äga några fastigheter.

Har ni någon förhoppning om vilka ni vill sälja till?

- Det skulle vara trevligt om det kunde fortsätta vara, och utvecklas ytterligare som ett kulturhus. Det skulle vara underbart. Men vi får se, det beror ju på hur intresset är. Jag hoppas det blir bra för alla parter alla fall, avslutar Krister Lergård.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-09-15 15:36
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.