Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
03 June 2023
Tipsa: 073-629 83 19

Sturepalatset i Kumla sålt, nya hyresgäster inflyttade

Byggnaden ligger på Stationsgatan i Kumla och har nu fått nya hyresgäster. Foto: Anders BjörkByggnaden ligger på Stationsgatan i Kumla och har nu fått nya hyresgäster. Foto: Anders Björk

Sturepalatset i Kumla är sedan en tid sålt. Det är köpt av Mechanical Solutions som sysslar med mekanisk konstruktion och projektledning. Byggnaden ägdes tidigare av Studiefrämjandet.

Det var tidigare Studiefrämjandet Örebro/Värmland som ägde byggnaden. De köpte byggnaden 2013 och den verkade under flera år som ett kulturhus, där bland annat revymakarna Kraxkompaniet höll till. 

“Fina lokaler som ligger centralt”

Men hösten 2021 bestämde sig Studiefrämjandet för att sälja. Det tog ett tag att hitta en köpare, men i slutet av 2022 köptes byggnaden av det hallsbergsbaserade företaget Mechanical Solutions AB.

-, Det stämmer att vi köpt byggnaden och flyttat in med vår verksamhet på bottenvåningen och övre våningen hyr vi ut till ett företag som sysslar med webbförsäljning av elektronikprodukter, säger Jari Pennanen, ägare till Mechanical Solutions.

Jari driver sitt företag tillsammans med en kollega. Det har funnits sedan 1999. Sedan köpet har man fräschat upp lite invändigt och även lagt in ny ventilation. 

Framöver kommer byggnaden att användas som kontorsverksamhet. 

-, Det är fina lokaler som ligger centralt. Det passar oss perfekt. Vi har nåt kontor över som vi vill hyra ut, men i övrigt är all plats tagen, avslutar Jari Pennanen.

Samma ämne:

Kommentera artikeln
Publicerad: 2023-05-10 13:07
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Trädgårdsgatan 9B, 692 31 Kumla