31 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Bygget av storlager måste skjutas upp

På åkern vid sidan av BoB ska storlagret byggas berättade kommunledning och företag i augusti. Foto: Sandra WallinPå åkern vid sidan av BoB ska storlagret byggas berättade kommunledning och företag i augusti. Foto: Sandra Wallin

Bygget av ett storlager intill Orkla Foods (Bob) skulle starta 2020 men nu meddelar kommunen att det måste skjutas upp två år. Tidsramen för storsatsningen blev för snäv har Orklas Foods och PostNord TPL meddelat kommunledningen.

"Orklas och PostNords lager blir något försenat", är rubriken på nyheten som meddelas på kommunens hemsida. På en udda bild syns några personer blicka ut över en tom åker. Den är tagen i augusti förra året då planen presenterades för en storsatsning på ett lager där mellan 50 och 100 nyanställningar förväntas.

Postnord TPL skulle starta lagerverksamhet med Orkla ASA som största kund. Nybygget beräknades stå klart till årsskiftet 2019/2020. En satsning på drygt 200 milj kr av Postnord TPL. Men Kumlas kommunledning fick en kalldusch häromdagen efter att ha träffat de två företagen:

Söder om BoB-fabriken planeras storlagret som nu skjuts upp minst två år.
"Snäv tidsplan"

"Vid mötet meddelade Orkla Foods Sverige och PostNord TPL att Orklas utökning av lager och distribution i samspel med PostNord TPL gällande etablering i Kumla förskjuts preliminärt från 2020 till 2022 när det gäller uppstart av verksamheten.

Projektet har präglats av en relativt snäv tidsplan där parterna nu har konstaterat att en senarelagd uppstart skapar bättre förutsättningar för en långsiktig etablering."

Lagt handpenning

Men kommunen fortsätter med sin planering. PostNord har lagt handpenning för marken och en ny detaljplan torde snart  vara beslutad.

- Jag vill dock framhålla att samarbetet med Orkla och PostNord TPL har varit och är mycket bra, säger Kumlas kommundirektör Daniel Jansson-Hammargren på hemsidan. (LLz)

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-02-10 17:55
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.