Gå till innehåll
Kumla / Innebandy
En flicka i en blå uniform gör en handgest.

Vendela Fallqvist hade en bra match mot Hagors och gjorde tre mål när laget vann stort.

Storseger för Kumlas damer i Division 1

Publicerad: 18 February 2024 22:10

INNEBANDY: Kumlas damer vann under lördagen med hela 9-1 hemma mot Hagfors i Division 1. Man ligger nu väldigt bra till för att nå kvalspel med tre omgångar kvar.

Kumla ledde med 8-0 efter två perioder.  Det blev 9-0 i sista perioden innan gästerna från Hagfors fick in ett tröstmål med lite mer än en minut kvar av matchen.

Bra läge att nå kvalspel

- En av säsongens bästa matcher, skönt att målen kommer på våra chanser. Vi har en bra känsla i truppen och nu när tvillingarna Emma och Sara Svensson kan spela så växlar vi upp, de har vart borta för studier en period, sade tränare Andreas Nordh efter matchen. 

Vendela Fallqvist gjorde tre av Kumlas mål.

I kampen om den sista kvalplatsen kopplade nu Kumla greppet om konkurrenterna. Kumla har fem poäng ner till Karlstad med tre matcher kvar, ett bra läge helt klart.

Som Sydnärkenytt tidigare berättat så har tvåan i serien Skälby meddelat att de inte vill kvala uppåt så därför har chansen dykt upp för Kumla att ta deras plats. 

Nästa match är hemma mot BKI Sunnanå den 24 februari klockan 17.

Herrar tappade serieledning

Kumlas herrar hade en tyngre dag och förlorade inte bara matchen mot IBK Köping utan även serieledningen som Köping tog över, med bättre målskillnad och en match mindre spelad i Division 2.

Det var en jämn match och när Kumla reducerade efter 36 sekunder in i andra perioden till 1-2 så kändes det som Kumla skulle ta över matchen, men när Köping började göra mål på sina snabba omställningar så rann det iväg till 5-1 för Köping.

Dock så skulle Kumla jobba sig tillbaka i matchen och efter halva sista perioden så var det 5-4 och Kumla hade bra kontroll igen på spelet. Det skulle förstöras av ett antal utvisningar och matchen slutade 5-4 till Köping som där med tog över serieledningen. 

Fyra omgångar återstår och Kumla är klara för kval (till skillnad från damernas Division 1 där “bara” två lag går till kval så går fyra till kval här). 

Nästa match är på lördag hemma mot Väsrerås Ungdom, femma i tabellen. 

Annons

kumla