Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
26 November 2022
Tipsa: 073-629 83 19

Stormatch i
Kumlahallen på lördag

Kumla IBK:s Vendela Fallqvist och Julia Lindmark ser fram emot att möta GS 86 i en tidig seriefinal. Foto: Fanny NordhKumla IBK:s Vendela Fallqvist och Julia Lindmark ser fram emot att möta GS 86 i en tidig seriefinal. Foto: Fanny Nordh

På lördag blir det stormatch i Kumlahallen. Det är Kumla IBK som möter GS 86 AIF från Forshaga Värmland i Innebandyns division 1 för damer.
– Vi är mycket sugna på revansch. De har slagit oss en gång. Det ska inte ske igen, säger Frida Danielsson, lagkapten, med ett brett leende.

Det blir lite av en tidig seriefinal, det är seriens topplag som möts. 

 Kumla är hitills obesegrade i serien, GS 86 AIF har spelat en match mer inför lördagen och leder serien. Men om Kumla vinner tar de ledningen i serien.

Lagkaptenen, Frida Danielsson, tror på en seger, med 4-2. Foto: Henrik Östensson Lagkaptenen, Frida Danielsson, tror på en seger, med 4-2. Foto: Henrik Östensson

– GS 86 AIF har bara förlorat en match den här säsongen, mot Lillån, vi såg den matchen. Men vi har slagit Lillån. Därför kan vi vinna detta, menar Frida.

Men ni har fått stryk av GS 86 AIF förr?

– Ja, en gång, i Svenska Cupens kvalspel förra året, det kommer inte hända igen

Hon berättar att laget sett fram emot den här matchen i flera veckor.

– Vi var ju till och med och tittade när de fick stryk mot Lillån för att se hur de spelade. Jag tror nog de blev lite stressade av alla Kumlas damer på läktaren.

Så det är lite viktigt att vinna nu då?

– Skojar du? Det är det här vi lever för, att vinna. Nu har vi några viktiga matcher kvar innan juluppehållet. Vinner vi det här kommer vi vara på topp.

Är du en vinnarskalle?

– Absolut, det är vi alla. Att vinna alla matcher den här säsongen har gett oss ett behövligt självförtroende.

Är det blodigt allvar när ni möter ett sådant här lag?

– Lite så är det. Mycket nerver, mycket vilja.

I våras var det dock lite si och så med självförtroendet hos tjejerna . Division 1 är ju innebandyns tredje högsta division. I våras fick Kumla IBK nämligen lämna Allsvenskan, den näst högsta divisionen. 

– Vi spelade bra, vann matcher, men var slarviga, vi tappade ibland. sänkte garden, det räckte inte till. Vi tappade många spelare då dessutom. Klart att det var jobbigt. men nu vinner vit matcher. Självklart ska vi gå upp i Allsvenskan igen, säger lagkaptenen som spelat i Kumla IBK sedan 2016.

Vid jul vänder så att säga serien,

– Ja, då har vi mött alla lag och börjar om med returmöten i vår.

Matchen börjar klockan 14.00 i Kumlahallen, det som en gång var Kumlas badhus. 

– Kom och heja fram oss, avslutar Frida Danielsson

Kommentera artikeln
Publicerad: 2022-11-10 13:12
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Trädgårdsgatan 9B, 692 31 Kumla