Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
04 March 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Större polisinsats på Norra Kungvägen i Kumla

Fyra bilar tillhörande polisen var parkerade i närheten av huset. Foto: Anders BjörkFyra bilar tillhörande polisen var parkerade i närheten av huset. Foto: Anders Björk

Ett tiotal poliser ur insatsstyrkan sågs strax efter klockan 16 göra ett tillslag mot en villa i centrala Kumla. Polisen tonar dock ner händelsen och beskriver den som "inget jättedramatiskt".

​Tillslaget var mot en villa mitt emot Kungsgården. Polis på plats ville inte säga vad det handlade om och när vi ringer upp vakthavande polis tonas händelsen ner.

– Det var pågående utredningsåtgärder som vidtogs på platsen, säger Mats Öhman, som är vakthavande polis.

“Utredningsåtgärder” kring vad är dock svårt få reda på. En kumling såg hela händelsen från sitt fönster när polisen slog till. Han upplevde det som dramatiskt.

– Jag förstår att allmänheten kan ha uppfattat det så, men det var ingen jättedramatik och att polisen var så tungt utrustad, så kan det se ut ibland som en försiktighetsåtgärd när vi vet att det finns ett visst våldskapital hos inblandade, säger Öhman.

Det var även alldeles i närheten av denna plats som ett större gängslagsmål med misstänkt skottlossning inträffade för några månader sen.

Fanns det ett samband med dagens händelse?

– Det finns inget samband, avslutar Mats Öhman.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-02-17 17:15
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.